Божићне свечаности у Мионици

Вечерњим богослужењем обележен је долазак Најрадоснијег хришћанског празника, Рођења Господа Исуса Христа. Архијерејски намесник колубарски протојереј-ставрофор Саша Тимотић је након вечерње службе честитао Бадње вече и позвао вернике да у предстојећим празницима и недељама долазе у цркву и да се заједнички молимо за спас верног народа и светиња у Црној Гори.Затим је уследило освећење и паљење бадњака, као и богат ватромет, који је даривала Општина Мионица.
Деца су у реплици Витлејемске пећине проналазила слаткише, а старији су се крепили куваним вином и шумадијским чајем.
По први пут служена је поноћна Литургија у Храму Вазнесења Господњег, којом је началствовао протојереј-ставрофор Саша Тимотић. Велики број верника се причестио телом и крвљу Господа Исуса Христа, а на крају Литургије освећене су мале чеснице. Сребрњаке су пронашли Јован Петровић, Наташа Радовановић и Анастасија Стефановић, сви из Мионице.
Поноћну Литургију у Манастиру Светих апостола Петра и Павла служили су јереј Александар Васиљевић и јеромонах Исакије (Стојановић).
У јутарњим сатима Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Живота Новитовић, где се такође велики број верника причестио.На крају Свете Литургије опет су освећене чеснице, а сребрењаке су пронашли Душица Михајловић из Београда,Никола Бабић и Дејан Остојић из Мионице.

[supsystic-gallery id=’1038′]