Бадњи дан и Божић у Храму Светог Георгија

Када дође време Божићних празника, Храм Светог Георгија је место где се чује весела граја деце, која се песмом и причом припремају за Божић. Бадњи дан је почео украшавањем Витлејемске пећине, која је окупила различите генерације деце уједињене са једним циљем, а то је да што лепше украсе макету пећине у којој се родио Богомладенац Христос.

Вечерње богослужење на Бадњи дан служили су протојереј – ставрофор Јован Петровић и протонамесник Ненад Јездић. После вечерњег богослужења запаљен је бадњак, а деца из Дома културе „Извор“ су извела пригодан програм. Затим је преломљена чесница, а протојереј – ставрофор Јован Петровић је окупљеном народу честитао празник, рекавши да наш народ пролази кроз тешка искушења, али да је Господ уз свој народ и да ће га Он сачувати.

Поноћну Свету Литургију на Божић служили су протојереј – ставрофор Мирослав Петаковић и протонамесник Ненад Јездић, уз саслужење ђакона Мије Бојиновића. Светој Литургији присуствовао је велики број верника од којих су многи приступили Светом причешћу. Другу Свету Литургију на Божић служио је протојереј Александар Гајић. Треба истаћи и похвалити многобројне вернике, међу којима посебно децу која су својим трудом помогла да се Божић што свечаније прослави.

                                                                               ђакон Мија Бојиновић, вероучитељ

[supsystic-gallery id=’1041′]