Бадње вече уз дечји хор и ватромет у Покровском храму

 Празник Рођења Христовог слави догађај када је читава природа са човеком на челу узнесена Богу Оцу кроз Његовог Јединородног Сина, Господа Христа. Долазак на свет новог живота у сваком од нас изазива посебно усхићење, емоцију коју не може изазвати нити један други догађај. Ако је рођење човека велика тајна, колика је тек тајна када је Бог постао човек, Син Божји постао човечји, беседио је након вечерње службе у Храму Покрова Пресвете Богородице ђакон Драган Станојевић.

  • Рођење Господа Христа од Дјеве Марије је највеће чудо у свим вековима. Чудо, које се догодило пре више од две хиљаде година, али које се дешава изнова сваке године када прослављамо Божић. Оваплоћење Сина Божјег је тајна над тајнама, чудо над чудима, које се десило у историји, а потиче од вечности. Догодило се на земљи, а потиче од небеса. Божићни тропар нам говори да је рођење Господње обасјало свет светлошћу познања и да се у тој светлости „звездом учаху они који су се звездама и служили“ – рекао је ђакон Драган Станојевић, честитајући празник свим верницима у најстаријем градском храму.

Вечерњом службом началствовао је протонамесник Душан Алексић, док је чин освећења бадњака обавио протојереј – ставрофор Драган Алексић. Прославу Бадњег дана употпунио је наступ Дечјег црквеног хора „Хаџи Рувим“ под управом Вање Урошевић. Најмлађе учеснике сабрања посебно су обрадовали ватромет и слаткиши, док су се старији окрепили куваним вином.

[supsystic-gallery id=1031]