Епископ Милутин осветио хотел „Црни врх“ на Дивчибарама

Украшавањем творевине, подражавамо Творца

На позив власника новоизграђеног хотелског комплекса „Црни врх“, породице прослављеног српског кошаркаша Ваљевца Милоша Теодосића, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин са свештенством осветио је данас ово здање у познатој ваздушној бањи на обронцима Маљена. Поздрављајући домаћине и благодарећи им на позиву, Владика Милутин подсетио је на речи Светог Владике Николаја које говоре управо о томе колико је важно када домаћин подигне дом у коме ће живети са својом породицом, здање у коме ће дочекивати намернике, или пак засади храст у свом дворишту, да позове свештенике да благодат Духа Светог призову, како би учврстио темеље дома или корене храста. Да све честито и по Божјој вољи буде…

Господ је човеку за прво занимање дао да буде вртлар, да украшава оно што је Бог створио, у рају који је тада био на земљи, пише велики руски савремени теолог прота Андреј Ткачов. Када неко на овај начин украшава леп дивчибарски предео, подражава Творца и продужава оно што је Он чинио, рекао је Владика Милутин. Браћа Милош и Јован Теодосић, са својом породицом, имала су идеју и створила мали рај, лепоту у врту овде на Дивчибарама.

  • Ви који сте саградили ово, заповеда Господ, радујте се кад гледате свој рад! Што год чините, радујте се, јер радите оно што је Творац заповедио. Господ Христос је за земаљског живота непрестано радио, понајвише столарске послове. Кад су га приковали на крст, видели су жуљеве на његовим рукама. Кад је Он радио стално, и ми треба да радимо. Браћо и сестре, сваки појединац, држава и народ треба да су стално у послу честитом да би око нас био рај. Поштована породице Теодосић, ви сте неимари који су улепшали овај врт овим лепим здањем и надам се да ће оно свима бити на добро – рекао је Владика Милутин, благосиљајући породицу Теодосић и њихове сараднике. Он је посебне поздраве упутио Милошу Теодосићу, изразивши поштовање према његовом раду и жељу да га и лично упозна.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=1021]