Свети Спиридон Чудотворац свечано прослављен у Горњем Лајковцу

Храм Светог Спиридона Чудотворца у Горњем Лајковцу и ове године свечано је прославио своју славу.
Свету Литургију служио је архијерејски намесник колубарски, протојереј-ставрофор Саша Тимотић, уз саслужење протојереја – ставрофора Милинка Јовића, духовника Православне народне хришћанске заједнице „Воздвиженије Часног Крста“ из Ваљева, протојереја – ставрофора Миломира Ћосића и свештенства колубарског намесништва.
Велики број верног народа из парохије брежђанске, Мионице, Ваљева, Лајковца и Дудовице сабрао се да заједно са домаћинима славе прослави Господа и заштитника овог места.На Светој Литургији проповедао је прота Милинко о животу Светог Спиридона и о томе како је лепо бити хришћанин и назвати се тим именом.
Након резања славског колача приступило се трпези љубави. Речи благодарења свима на учешћу у овој духовној радости упутио је архијерејски намесник колубарски прота Саша Тимотић. Овом приликом, он је представио новог пароха брежђанског, јереја Мирослава Јокића, и пожелео пуно успеха на новој парохији бившем пароху брежђанском протонамеснику Горану Петровићу. Речи благодарења упућене су и Црквеном одбору, свим парохијанима и Општини Мионица, на челу са председником Бобаном Јанковићем, који су обновили парохијски дом у Горњем Лајковцу.

[supsystic-gallery id=1019]