Епископ Милутин на заклетви децембарске класе у Касарни „Војвода Живојин Мишић“

Децембарска класа војника на служењу војног рока данас је свечано положила заклетву у Касарни „Војвода Живојин Мишић“. Заклетву је положило укупно 218 војника (179 мушког и 39 женског пола) из три центра за обуку: Сомбора, Ваљева и Лесковца.

У име врховног команданта оружаних снага, председника Србије Александра Вучића, министар одбране Александар Вулин честитао је војницима овај у животу и раду важан чин. Драматични догађаји који су се у Ваљеву одиграли у време Великог рата подсећају нас на храброст српске војске, која њене припаднике и данас краси. То нас чини поносним и даје наду за опстанак и победу Србије. За мир и слободу Србин је спреман да учини све, јер живот бз слободе нема смисла, рекао је министар одбране Александар Вулин.

  • Нема богатог роба и нема успешне колоније. Нема среће, ако сами не одлучујемо како се зовемо, којим језиком пишемо, у ког Бога верујемо и како ће расти наша деца. Да бисмо били вредни да деца носе наша имена, морамо бити вредни као они по којима смо ми добили имена. Снажна и моћна војска гарантује сигуран и дуг мир – казао је у поздравном говору српски министар одбране Александар Вулин.

Подсетивши на одлуку Србије да буде војно неутрална, Вулин је истакао да српски војници могу бити сигурни да ће бранити само своју земљу и народ и остати часни као што су били кад су у војску дошли.

Свечаном чину полагања заклетве присуствовали су: начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, заменик команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић, представници Министарства унутрашњих послова, Града Ваљева, борачких организација, правосуђа, културних, просветних и здравствених установа, предузећа и средстава јавног информисања, као и родбина и пријатељи војника. Према доброј традицији сарадње војске и Цркве, део свечаности био је и Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин.

Ј. Ј.  

[supsystic-gallery id=1006]