У гимназији одржан традиционални ваведењски концерт црквених хорова

Симболично назван „Маријиним степеницама“, јер празник Ваведења Богородичиног слави песмом, традиционални концерт Мешовитог и Дечјег црквеног хора „Хаџи Рувим“ и ове године улепшао је празник и духовно нахранио све поклонике црквене и етно музике.

Предвођени диригентима Милицом Степановић- Бабамилкић и Вањом Урошевић, чланови хорова извели су „Оче наш“, „Богородице Дјево“ и друге познате литургијске песме, као и српске и руске традиционалне композиције  у аранжманима савремених аутора, одушевивши све који су прославу Ваведења Богородичиног у вечерњим сатима заокружили у Ваљевској гимназији.

Духовник хорова, ђакон Драган Станојевић, упутио је благодарје Епископу ваљевском Г. Милутину, са чијим благословом ови даровити људи стварају при Покровском храму, директору гимназије Предрагу Јевтићу и свима који подржавају „Хаџи Рувим“ свих ових година.

  • Бити део црквеног хора који траје 26 година је велика привилегија, али и велика одговорност. Сви ови људи певају дуги низ година. Пробе, наступи, Литургије… Све то захтева залагање и одрицање. Сви они су свесни да су део историје, део културног наслеђа, које нема цену и зато им хвала на жртви коју чине – рекао је ђакон Драган Станојевић.

Налазимо се у данима поста, који претходе Најрадоснијем хришћанском празнику. Ово су дани у којима сви треба једни другима да опростимо, загрлимо се и у љубави дочекамо празник Рођења Богомладенца Христа. Дивни гласови чланова хорова учинили су да се срца свих нас отворе према Богу и људима, да свима опростимо и Бог нама опрости, закључио је ђакон Драган Станојевић.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=1001]