„Дани анђела“ у ОШ „Рајко Михаиловић“ Бањани

У ОШ „Рајко Михаиловић„ у Бањанима у предвечерје празника Аранђеловдана, 20. новембра 2019. године, девети пут одржано је сабрање „Дани анђела„ у оквиру програма верске наставе. Поред матичне школе, у креативној радионици учествовали су и ученици из издвојених одељења: Кожуара, Вуконе, Тулара, Врела, Старог Врела, Брезовице и Калиновца. Сабрање је почело молитвом Светом Николају  и анђелима Господњим.

Ученици од 1. до 8. разреда осликавали су и осмишљавали  анђеле на веома креативан начин, користећи разне материјале: колаж папир, зачине, вуну, варјаче, стакло, цвеће итд. По завршетку сабрања, директорка школе Весна Васић поделила је ђацима вредне награде у виду књига, издања православног дечијег часописа „Светосавско звонце„. За прво место награду је добила Даница Ђорђевић, ученица 4. разреда, друго место освојила је Дуња Костић, ученица трећег разреда из Вуконе, док је трећа награда припала Теодори Алексић, ученици 1. разреда из Бањана. Групну награду за најмаштовитије анђеле добили су ученици предшколског узраста из Кожуара, а за изузетно креативан пано од мноштва анђела добили су ученици из Тулара. У свом обраћању директорка школе Весна Васић изразила је задовољство тиме што је ова лепа традиција успешно настављена.

  • Веома је лепо, драга децо, што смо се састали и ове године пред велики празник Арађеловдан. Ви, ваш вероучитељ (јереј Марко Рафаиловић) и наставници других предмета данас сте, као и сваког дана, вредно радили и сви сте победници, јер побеђујемо у љубави и стваралаштву. Ви сте са вашим вероучитељем и осталим наставницима ишли колективно у манастир Ћелије и тамо сте одржали час веронауке под називом „Светитељи нашег краја“, учећи и негујући праве вредности, а све је лепо када се деца радују учећи о својој култури, традицији и вери – рекла је Весна Васић, директорка ОШ „Рајко Михаиловић“.  Гост сабрања био је координатор за верску наставу у тамнавском намесништву јереј Иван Јовановић.

Јелена Лазић, професор енглеског језика

[supsystic-gallery id=992]