Покров Пресвете Богородице – слава ПНХЗ у Миличиници

       Дана 14.октобра 2019.године Господње Српска Православна Црква молитвено прославља празник посвећен чудесном јављању Пресвете Богородице, која својим омофором покрива присутне вернике, показујући тиме своју мајчинску љубав штитећи верне од свакога зла.

       Тим поводом, и богољубиви мештани Подгорине у већем броју сабрали су се у селу Миличиници, у Храму Светог Великомученика Георгија, како би литургијски  прославили славу ПНХЗ „Покрова Пресвете Богородице“. Литургијом Светог Јована Златоустог началствовао је архимандрит манастира Плушца Данило (Јокић), уз саслужење архијерејског намесника подгорског, протонамесника Велимира Крстића, свштенства из Подгорине, као и протојереја – ставрофора Ивана Јанчића из братске Епархије шабачке .

       У празничној беседи високопреподобни архимандрит Данило је честитао празник присутним вернима и упознао их са историјским догађајем виђења Преподобног Андреја јуродивог и јављања Мајке Божије у цркви Влахерни у Цариграду. Он је посебно указао на ревнитељство Мајке Божије и значај врлинског живота у окриљу породице, подсетивши присутне на богоугодни живот Пресвете Богородице као Мајке Христа Бога и њен савршен пример родитељства.

       У наставку богослужења освећена су жита и пререзани славски колачи. Потом је уследила трпеза љубави, припремљена несебичним трудом овогодишњих домаћина Милана Васића и Драгана Лазаревића. Током ручка, у оквиру славске здравице, обратио се архијерејски намесник подгорски, протонамесник Велимир Крстић, преневши благослов и поздраве Епископа ваљевског Г. Милутина и поручивши да, чувајући нашу децу, чувамо и Светосавље.

[supsystic-gallery id=959]