У вртићу „Бамби“ приређена представа уз подршку Епархије ваљевске

У четвртак 3. октобра у вртићу „Бамби“ при ПУ „Милица Ножица“ приређена је представа за децу са посебним потребама смештеним у Дневном боравку у Попучкама. Васпитачи вртића „Звончић“ и „Пинокио“ (издвојено одељење), осмислили су и реализовали луткарску представу под називом „Јесење авантуре чудесне дружине“. Представу је подржала Епархија ваљевска на челу са Његовим Преосвештенством Епископом ваљевским г. Милутином и Канцеларијом за веронауку Епархије ваљевске. Са благословом Епископа Милутина, представи чија је основна порука да љубав побеђује зло, присуствовао је Архијерејски заменик протонамесник Филип Јаковљевић.

Отац Филип је рекао да су овакве представе прилика да се малишани из вртића друже са децом са посебним потребама. Нагласио је да Епархија има одличну сарадњу са ПУ „Милица Ножица“ и да је поменута установа прва у Србији која је увела верску наставу за децу која похађају вртић. Са оцем Филипом сложио се Златомир Марковић, директор ПУ „Милица Ножица“, који је похвалио рад оба вероучитеља – ђакона Александра Петровића и Виде Витезовић. Јереј Далибор Чкојић, секретар Канцеларије за верску наставу Епархије ваљевске, каже да је Канцеларија обезбедила бојанке за сву децу смештену у Дневном боравку, док су деца из боравка припремила пригодан поклон за Епископа Милутина. Сузана Момчиловић, координаторка Дневног боравка за децу са посебним потребама, истакла је да су ове представе постала традиција и да је ово окупљање посебно јер се навршава десет година од рада Дневног боравка у Попучкама.

Након завршетка представе, поучени њеном садржином, деца из вртића су служила колачима и соковима своје другаре из Дневног боравка. У позадини су се чуле дечје песмице, а пре представе су малишани изговори молитву „Оче Наш“.

Марина Марић

[supsystic-gallery id=948]