Прикупљање књига за ђаке у организацији Светосавске омладинске заједнице

Како је једна од највећих ставки за сваког родитеља куповина нових књига за школу, Светосавска омладинска заједница у сарадњи са Канцеларијом за верску наставу, како би обрадовала децу и урадила нешто лепо за њих, организовала је акцију прикупљања школских уџбеника.

Акција је почела у јулу и трајала је до првог септембра, a књиге су прикупљане у Храму Светог Георгија у Новом Ваљеву и Храму Покрова Пресвете Богородице. Акција је имала великог одјека, доста људи се одазвало и донело књиге. Посебно радује то што је много деце узело учешће у њој.

Велику помоћ акцији пружило је Удружење „Загрљај“, предвођено председницом Лепом Пиргић, на чему им СОЗ од срца благодари.

Прикупљено је доста књига за све разреде основних школа, чиме су обрадовани ђаци више школа. Негде је послато више комплета, негде мање, али је свака књига послата са љубављу и надом да ће некоме заиста значити. Књиге су послате школама у селима Ставе и Поћута,у многе ваљевске основне школе, као и на Косово и Метохију.

Светосавска омладинска заједница наредне године организоваће акцију прикупљања књига у још ширем обиму, у нади да ће моћи да уради још много тога за децу и младе. Много пута па и сада потврђена је она изрека да наше мало некоме значи много, тако да ће Светосавска омладинска заједница наставити да помаже младима и убудуће.

                                                                   ђакон Мија Бојиновић

[supsystic-gallery id=935]