Орден Светог Владике Николаја ОШ „Милован Глишић“

Откако је далеке 1961. у њој зазвонило прво звоно за почетак часа, у њеним клупама стасавале су генерације даровитих и вредних ученика, потоњих угледних стручњака и стваралаца у разним областима. Године 2001. постављен је камен темељац нове школске зграде, како би онима који долазе у ваљевску „шесту“ било омогућено да се образују у лепшем, пространијем и савремено опремљеном амбијенту. Деветнаест година касније, свечано и радосно градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић пресекао је врпцу и врата нове школе у Брђанима отворена су за њене ђаке, наставнике и пријатеље. Ово је дан коме се радују наставници и сви који чине школски колектив, ученици и њихови родитељи, као и многи Ваљевци, са жељом да ово здање буде темељ образовања новим генерацијама, рекла је у добродошлици директорка ОШ „Милован Глишић“ Наташа Бадовинац.

„Не сипа се ново вино у мехове старе“, учи нас Свето јеванђеље. Посматрајући ову мисао кроз призму образовања, схватамо да нове методе образовања и васпитања захтевају и нове услове. Управо у овој школи видимо да су нове услове добили сви ученици и запослени у овој школи. Долазе нова деца, нове методе наставе, али оно што је старо јесте пут и циљ ка коме треба да иде наше образовање. Тај пут је светосавски пут, а циљ обнављање образа Божјег у свима нама, рекао је протонамесник Дарко Ђурђевић, архијерејски намесник први ваљевски, поздрављајући учеснике свечаности у име Епископа ваљевског Г. Милутина.

  • Иако данас због унапред испланираних и неодложних обавеза Епископ Милутин није овде, његов благослов и његове молитве су са нама баш као што су јуче биле приликом свечаног чина освећења школе. Преносим данас посебну благодарност Епископа Милутина директорки школе, свим запосленима и свој деци за учешће у ономе што је заиста посебно и незаборавно – рекао је протонамесник Дарко Ђурђевић.

Надахнут чином освећења, а ценећи дугогодишње прегалаштво ове школе на пољу образовања, Епископ Милутин Орденом Светог Владике Николаја, највишим признањем Епархије ваљевске, одликовао је ОШ „Милован Глишић“ Ваљево. У име колектива и ученика признање је примила директорка школе Наташа Бадовинац.

Свечани тренутак улепшао је културно – уметнички програм у ком су наступили садашњи и некадашњи ученици школе, драмски и музички уметници из Ваљева. За крај је уследило разгледање школских просторија, које су добиле обиље похвала од гостију.

Ј. Ј. 

[supsystic-gallery id=919]