Епископ Милутин служио венчање у Храму Светог Нектарија Егинског

Лепо је када се служе венчања и крштења. То је знак да ћемо као народ опстати, јер ће остати нови нараштаји да наследе нашу земљу. Света тајна брака није само уживање, већ узајамно прихватање ношења крста једно другог, живљења у Христу Господу и испуњавања благослова рађања деце, што је нарочито важно у овом времену у коме се у српском народу више умире него рађа, беседио је Епископ Милутин у Храму Светог Нектарија Егинског приликом Свете тајне венчања вероучитеља Илије Јокића и изабранице му Оливере, рођене Миливојевић.

  • Света тајна брака је велика тајна, а венчање у цркви веома озбиљна ствар. Заљубљеност је период у коме млади једно друго посматрају телесно и допадају се једно другом. Али, тај однос мора бити проткан духовношћу јер само то је гаранција трајног брака…Вас двоје треба својим примером да покажете да слушате заповести Божје, а не овај свет. Овај свет галами, а јеванђеље је блага реч Христова. Срећно вам било и радујте се – рекао је Владика Милутин благосиљајући супружнике Илију и Оливеру Јокић.

По благослову епископа, здравицу младенцима упутио је надлежни парох протонамесник Драган Јаковљевић. Подсетивши на јеванђељско схватање брака као сједињења двају бића у једно, отац Драган Јаковљевић истакао је да од данас све радости и искушења у овоземаљском животу постају заједнички и да ће благослов Божји бити на њима, ако се буду држали речи Светог писма.

  • Молите се и иштите Царства небеског, а Господ најбоље зна шта вам је потребно и то ће вам дати. Волите једно друго, поштујте се и жртвујте једно за друго, не би ли благослов Божји остао на вашим главама у све дане живота вашег. Да вас Господ обрадује дуговечношћу и децом, подари вам и овоземаљског и небеског блага, како би могли да дајете онима којима је потребно. Да будете пример праве српске породице – закључио је речи здравице протонамесник Драган Јаковљевић својим парохијанима.

Ј. Ј.  

[supsystic-gallery id=893]