Члан Светосавске омладинске заједнице – учесник Призренске летње духовне школе

 

Од 16. до 22. јула 2019. године на Косову и Метохији одржана је друга Призренска летња духовна школа. Школу је организовала Епархија рашко-призренска уз помоћ вероучитеља Дарка Николића и Немање Протића из Београда, као и духовника протојереја-ставрофора Радивоја Панића, а уз подршку Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије. Као члан и представник Светосавске омладинске заједнице Епархије ваљевске имао сам ту част да похађам ову школу. Посетили смо и поклонили се светињама: Светим Архангелима, Светог Николе и Пресвете Богородице (Куршумлија), Девичу, Зочишту, Грачанаци, Драганцу, Дечанима,  и Бањској. Неизбежна је била посета Газиместану, Ораховцу и Новом Брду.

Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије поучио је у својој беседи полазнике Призренске летње духовне школе да не треба само речима да исповедају своју веру већ да те речи морају сведочити и потврдити и својим животом:

„Потребно је не само речима да волимо и подржавамо Косово и Метихију и наше људе који живе на овим просторима, већ и да их посећујемо и да тиме покажемо да Косово и Метохија није само један географски појам, једна територија која је важна само онима који овде живе, већ да су Косово и Метохија много више од тога: наше биће, наш живот, наше постојање“ – поручио је Владика Теодосије.

Полазници школе примили су сертификат у манастиру Високи Дечани с благословом Епископа Теодосија, као писмену потврду свога труда.

Студент Милан Андрић, члан Светосавске омладинске заједнице Епархије ваљевске

 

Вероучитељ Милан Андрић

[supsystic-gallery id=882]