Слава Православне хришћанске заједнице у Буковици

Православна хришћанска заједница парохије буковичке и ове године прославила је своју братствену славу Петровску недељу.

На празник Светих Врача Козме и Дамјана, 14. јула 2019. године, верни народ овог краја окупио се на Светој Литургији да са  молитвеном радошћу прослави своју братску славу. Светом Литургијом началствовао је архијерејски намесник подгорски, протојереј Велимир Крстић, уз саслуживање свештенства из Ваљева и Осечине. Овогодишњи домаћин славе био је Владимир Јокић, вероучитељ из Горње Буковице, а колач за наредну годину преузео је Драгољуб Пантелић из Ваљева.

 Архијерејски намесник подгорски протојереј Велимир Крстић у беседи је подсетио све присутне колико је важна вера у животу сваког православног хришћанина и позвао све нас да верујемо као римски капетан из  јеванђелске приче који је, молећи Христа да излечи слугу његовог, тражио од Господа само једну реч и чврсто је веровао да ће му молба бити услишена.

По завршетку Свете Литургије пресечен је славски колач, а затим су по традицији служени парастоси за уснуле мештане који су прерано напустили овоземаљски живот.

 Славска свечаност је настављена трпезом љубави у парохијском дому. По ко зна који пут Буковчани, на челу са својим парохом јерејем Борком Јаковљевићем, показали су се као добри домаћини.

                                                                                            вероучитељ Владимир Јокић

[supsystic-gallery id=877]