ПНХЗ „Воздвиженије Часног Крста“

Нови дарови за старе и нове кориснике

Протекла седмица била је изузетно богата милосрдним активностима  Православне народне хришћанске заједнице „Воздвиженије Часног Крста“, која по благослову Епископа ваљевског Г. Милутина мисионари при Храму Покрова Пресвете Богородице.

Предвођени својим духовником протојерејем – ставрофором Милинком Јовићем, чланови братства обишли су прошлог уторка породице Марковић и Јанковић у Горњој Буковици, које већ дуже време на разне начине помажу. Овога пута, обема породицама уручени су пакети хране и одеће. Тога дана, Црквеној општини Пецка допремљена је гардероба (дуксерице, фармерке, тренерке) за око четрдесеторо деце школског узраста, коју ће братство при тамошњем храму поделити онима којима је потребно.

Да увек мисли о Удружењу за децу и омладину са сметњама у развоју „Загрљај“, братство ПНХЗ – а је потврдило обезбедивши им ТА пећ и електрични шпорет за њихов дом у Тешњару, на месту некадашњег Ковачевог хана.

Прошле године ПНХЗ „Воздвиженије Часног Крста“ успоставило је сарадњу са Добротворном фондацијом Српске Православне Цркве „Човекољубље“, која је своје деловање проширила ван оквира Београда. Тако, прошлог петка, прота Милинко Јовић и чланови ПНХЗ – а посетили су огранак „Човекољубља“ у Руми и одатле у Ваљево допремили 22 џака гардеробе и 4 џака обуће (преко 700 одевних предмета и 63 пара обуће). У току је класирање робе, а дистрибуција ће отпочети ових дана. Сарадња са „Човекољубљем“ се унапређује из акције у акцију и то нас веома радује, каже прота Милинко Јовић. Стекавши увид у милосрдне подухвате ваљевског братства преко интернет странице Епархије ваљевске, представници „Човекољубља“ изразили су одушевљење бројем људи којима се помаже и широким спектром помоћи (храна, гардероба, намештај, екскурзије, стипендије…) пруженом за непуне две године.

Подсећања ради, сви који желе да помогну рад ПНХЗ „Воздвиженије Часног Крста“ могу донети пакете у њихове просторије при Храму Покрова Пресвете Богородице. Новчани прилог може се оставити  крај иконе у палионици свећа Покровске цркве.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=858]