Славска свечаност у Ваљевској пивари

Окупљајмо се увек у име Господње!

Духовски уторак (Треће Тројице), своју крсну славу, Ваљевска пивара свечано је обележила и ове године, први пут откако је добила новог власника “Brauerei group”, предузеће из Београда. По благослову Епископа ваљевског Г. Милутина, обред резања колача служио је архијерејски заменик протонамесник Филип Јаковљевић, уз саслуживање надлежног свештеника Саше Максимовића, архијерејског намесника првог ваљевског, протонамесника Дарка Ђурђевића и умировљеног пароха ваљевског протојереја – ставрофора Љубисава Аџића. Овогодишњи домаћин славе била је служба финансија, на челу са Видом Радовановић. Колач за наредну годину преузео је Бранко Андрић. Традиционално, славска свечаност била је прилика да се запосленима у најстаријем ваљевском привредном колективу доделе јубиларне награде, за 10, 20, 30 и 40 година рада.

  • Они који су одлучили да данас буде ваша крсна слава мудро су то учинили. Веза данашњег празника са свима нама садржана је у речима Господа Христа: “Где је двоје или троје сабрано у моје име, тамо сам и ја са њима“, а видимо да смо се данас овде окупили у великом броју и призвали име Господње да нам помаже у свим нашим намерама, одлукама и радовима. Свето писмо поручује: “Бремена једни других носите, јер тако испуњавате закон Божји“. Честитам вам данашњи празник уз жељу да испуњавате ове речи и будете увек окупљени у име Господње. Јер, у име Господње се окупљамо не само на молитви, већ и када пројављујемо труд и помоћ ближњем свом – поручио је протонамесник Филип Јаковљевић. Он је честитао славу колективу пиваре у име Епископа ваљевског Г. Милутина и свештенства Епархије ваљевске.

Обележавање крсне славе у Ваљевској пивари заокружено је трпезом љубави, коју је приредио колектив предузећа, предвођен новим власницима Милојем Близањцем, Живојином Јовановићем и Зораном Костићем.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=856]