Епископ Силуан посетио Светосавску омладинску заједницу

Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски Г. Силуан, присуствовао је састанку Светосавске омладинске заједнице у парохијском дому Цркве Светог Георгија 07. јуна 2019. године на празник Трећег обретења главе Светог Јована Крститеља. Позитивно одговоривши на позив духовника СОЗ – а да дође на састанак и својом речју укрепи младо стадо Христово, Епископ Силуан је својим присуством и својом речју ободрио младе људе, који су се окупили у великом брoју  у жељи да чују речи поуке.

Епископ Силуан говорио је о начину рада и деловању поверене му младе пастве у Митрополији аустралијско – новозеландској и упознао Светосавце наше епархије са проблемима и изазовима са којима се сусрећу млади који живе на Петом континенту. Владика је говорио о заједници Срба у Аустралији, када и како су дошли тамо, како тамо живе, као и о духовном стању младих и одраслих.

Како би младима приближили веру, Црква у Аустралији организовала је семинар који је обухватао разна дешавања из културе и вере нашег народа. Овај догађај окупио је велики број младих из целе Аустралије, који су на један занимљив начин могли да схвате величину своје вере и нације. Нажалост, млади слабије говоре српски језик, али се Црква бори да их кроз разне програме српског језика, веронауке и фолклора едукује у том погледу.

Наше чланове је занимао управо живот наших људи и њихово духовно стање у Аустралији. Многе је такође занимао духовни пут Владике Силуана, који је веома лепо и поучно говорио о свом одрастању, школовању и сусрету са руским старцима.

Посебно је било занимљиво чути део разговора о значају и употреби Исусове молитве у животу хришћана. Владика Силуан је испричао како у Аустралији функционише Светосавска омладина и пожелео да једнога дана угостимо једни друге и разменимо искуства.

Чланови СОЗ – а су заблагодарили Владици Силуану на лепим поукама и саветима, јер је свако у њима пронашао нешто важно за себе и свој духовни пут. Надају се да ће у будућности имати прилику да га поново угосте и да науче још доста тога корисног за своје спасење.

                                                     ђакон Мија Бојиновић

[supsystic-gallery id=’847′]