Плодоносна мисионарска активност Кола српских сестара „Света Петка“ из Обреновца

Даривање Храма Светог Нектарија

У недељу 19. маја 2019.године, председница  обновљеног и подмлађеног Кола српских сестара „Света Петка“ из Обреновца Драгана Тончић – Ђукић, сестре Наталија Павловић и Јелена Живановић, у пратњи духовника протонамесника Немање Павловића,  посетиле су Храм Светог Нектарија и поклониле се моштима славног чудотворца. Овом приликом, у име свих чланица КСС ,,Света Петка“ оне су уручиле свој дар за фрескопис најмлађе богомоље у Ваљеву.

Велика радост у Храму Светог Нектарија је настала када су сестре угледале Епископа ваљевског Г. Милутина. Он их је све благословио, упознао са детаљима везаним за изградњу храма и провео око цркве ради што лепших фотографија у цветном врту Светог Нектарија. Игуман манастира Лелић,отац Георгије, позвао је сестре на трпезу љубави у ову светињу поводом рукоположења лелићког сабрата Герасима у јеромонашки чин. У пуној сали манастирског конака, поред Епископа ваљевског Г. Милутина, трпези је присуствовао и Епископ митрополије аустралијко-новозеландске Г.Силуан, свештеници и свештеномонаси, верни народ…  Епископ Милутин је поздравио духовника КСС -а оца Немању Павловића и нагласио да он није само духовник Кола, него и капеле Светог Пантелејмона у Геронтолошком центру у Обреновцу, за који сматра да треба да је поносан на свој молитвени кутак и свога духовника. Владика Милутин напоменуо је да  поздравља одлуку духовника КСС-а да се оно подмлади и да заблиста снагом младих хришћанских срца. Председницу Драгану Тончић –  Ђукић, можда најмлађу председницу КСС – а у Србији и дијаспори, поздравила су оба епископа, захвалила јој за велики труд који је показан у јако кратком периоду и пожелели јој много успеха у раду, молитви и вођењу Кола српских сестара.

По завршеној трпези љубави, сестре су  захвалиле игуману манастира Лелић оцу Георгију на указаној части,  што су под кровом такве једне светиње где столује Свети Владика Николај добиле похвале од два епископа. Похвале, које су се уписале у срца свих сестара да за своју Цркву и свој народ раде још снажније, верније и са више љубави.

Била је ово једна у низу активности чланица Кола. У понедељак 13. маја 2019. године,  сестре су поднеле  извештаје о учињеном од прошлог сабрања. Уочи Васкрса, посетиле су Геронтолошки центар, указавши посебну пажњу старим суграђанима који се воде да никога немају (тзв. социјални случајеви). Неке од сестара учествовале су у  великом сабрању свих кола Србије и Републике Српске, одржаном у Нишу протеклог викенда.

Велику радост чланицама обреновачког Кола сестара чини њихова малена суграђанка Николина Петровић, којој су недавно обезбедиле 180 хиљада динара за терапије у Дубровнику. Она и даље вежба и труди се да прохода. На седницу Кола сестара дошла је да их поздрави и фотографише са њима за успомену.

Драгана Тончић – Ђукић,

председница КСС – а „Света Петка“

[supsystic-gallery id=829]