Прва Туцијада у Пецкој

У сарадњи Општине Осечина, Месне заједнице Пецка, Удружења „Котлић“ из Осечине и Црквене општине царинске из Пецке по први пут је одржана нова манифестација у варошици Пецкој.

На Васкршњи понедељак, 29. априла 2019. године, током целог дана промицала је киша која се повремено претварала у пљусак. Но, то није сметало великом броју посетилаца да учествује и испрати све садржаје који су организовани овог дана.

Прва туцијада васкршњим јајима организована је уз благослов локалних свештеника протојереја – ставрофора Будимира Стевановића и Јована Полића, који су одржали молитву пред почетак туцијаде и пожелели да ово дело из године у годину расте на корист Свете Цркве и народа који јој припада. Један од организатора био је и директор ОШ „Војвода Мишић“ из Пецке, Слободан Тодорић, који је и отворио овај догађај у присуству председника Општине Осечина Драгана Алексића и директора Туристичке организације „Подгорина“ из Осечине Светозара Гачића. Туцање васкршњим јајима изазвало је велико интересовање код припадника и старије и млађе популације, што је резултирало великим бројем такмичара. Најбољи међу учесницима овог пута су добили награде, као и признања и захвалнице за учешће на овом догађају који се по први пут организује у Пецкој.

Слободан Андрић, вероучитељ

[supsystic-gallery id=’801′]