Васкршњи празници у Храму Светог Георгија

Прослава Васкрса у Храму Светог Георгија почела је већ на Велики понедељак. Ђаци Основне школе „Десанка Максимовић“ су фарбали васкршња јаја, која су се продавала до Васкрса у порти храма.

Велики петак је отпочео служењем Царских часова, којима је началствовао протојереј – ставрофор Јован Петровић. У поподневним сатима служена је вечерња служба са изношењем Плаштанице, којој су се верни уз целивање поклонили. Том приликом беседио је протојереј – ставрофор Мирослав Петаковић, који је говорио о страдању Христовом и значају Његове жртве за живот хришћана. Празновање Великог петка завршено је Пасхалним опелом са троструким литијским опходом око храма.

На Велику суботу Свету Литургију служио је протојереј – ставрофор Јован Петровић уз саслужење ђакона Мије Бојиновића. Светој Литургији присуствовао је Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Господин Милутин, који се пригодном беседом обратио верном народу, упутивши пастирске поуке о Празнику над празницима.

Поноћну Свету Литургију, на којој је дочекан празник Васкрсења Господњег, служили су протејереј –  ставрофор Мирослав Петаковић и протонамесник Ненад Јездић. Другу Свету Литургију служили су протојереј – ставрофор Јован Петровић и јереј Далибор Чкојић, уз саслужење ђакона Мије Бојиновића.

Оно што треба нагласити јесте да за све ове дане васкршњих празника храм је посетио и учествовао на богослужењима велики број верника. Оно што је за сваку похвалу јесте велики број младих родитеља, који на сваком богослужењу причешћују своју децу, чиме цела породица добија благослв Божији да буде напредна у сваком погледу.

 ђакон Мија Бојиновић, вероучитељ

[supsystic-gallery id=794]