Васкршња посета Владике Милутина Општој болници Ваљево

На дан Васкрсења Христовог, у духу Православља, следећи примере и заповести Господа Исуса Христа, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин у пратњи свештеника, ђакона и чланова Светосавске омладинске заједнице посетио је пацијенте Опште болнице Ваљево. Епископа Милутина су дочекали  главни дежурни доктор Дејан Софронић са дежурним особљем.

Овог Васкршњег јутра на одељењима болнице Владика Милутин је имао прилике да се сретне са болесницима, поприча са њима и охрабри их у њиховим тешким животним тренуцима. У свом обраћању пацијентима, Владика се присећао  и дела Светог Јована Шангајског који је сваке недеље посећивао болесне по болницама, рекавши да управо у  болници можемо научити шта је човек. Иако многи пацијенти воде борбе са тешким болестима, нису крили одушевљење и радост коју су осећали у присуству Епископа Милутина. Сви пацијенти и дежурно особље болнице су даривани васкршњим јајима уз радосне поздраве „Христос Васкрсе“ и „Ваистину Васкрсе“.

Након дугих обилазака по одељењима, Епископу су се прикључили и чланови Светосавске омладинске заједнице са пакетићима за најмлађе пацијенте који су морали и на ове празничне дане да остану у болници. Дочекан осмесима дечице и њихових мајки, Њ.П. Епископ ваљевски г. Милутин пожелео је срећан празник, брз опоравак и упутио речи подршке.

Епископ је похвалио и услове у којима се лече деца  у ОБ Ваљево и напоменуо да треба непрестано улагати и радити на побољшању болничких капацитета.

Њ.П. Епископ ваљевски г. Милутин своју посету завршио је мудрим речима Патријарха Павла „Будимо људи! Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи.“

Уз поздрав Христос васкрсе – Ваистину васкрсе, у ваљевској болници осетила се радост Христовог Васкрсења и нада у живот вечни који сви молимо од Васкрслог Господа.

Александар Милутиновић

[supsystic-gallery id=795]