Васкршње сабрање кроз разноврсну наставу

У Основној школи „Рајко Михаиловић“, Издвојеном одељењу у Врелу, одржано је прво васкршње сабрање кроз разноврсну наставу. Наставници биологије, музичке културе, српског језика, ликовне културе и учитељице у сарадњи са вероучитељем  у школском дворишту организовали су радионицу за све ученике од првог до осмог разреда. Ученици су украшавали васкршња јаја на традиционалан начин, као и са темом из биологије „Планета, наша земља“, поводом обележавања Светског дана планете Земље. Музички део радионице чинило је духовно стваралаштво Светог Владике Николаја, а предмет ликовна култура дечије маштарије и уметнички рад. Професорка енглеског језика пренела  је деци како се то ради у Енглеској, која није православна земља, а у којој ми као православци можемо се снаћи и живети православним хришћанским животом и активно неговати духовни живот, као и живети у складу са српском традицијом.

Креативна радионица привукла је будуће ученике првих разреда, који су се са својом васпитачицом придружили.

Ученици победници прве креативне радионице су: из области корелације верске наставе са биологијом у техници „Планета, наша земља„ победник је Јован Јеврић, ученик 2. разреда. У категорији „Слободна техника„ најбоља је била Сара Крстић, ученица 4. разреда, док је у категорији „Восак„ победила  Данијела Младеновић, ученица 8. разреда.

На крају, директорка школе, педагог и комисија сачињена од наставника поделили су вредне награде у виду књига са темом „Васкршње приче„, издања православног дечијег часописа „Светосавско Звонце“.

Јелена Лазић, професор енглеског језика

[supsystic-gallery id=772]