Фарбање васкршњих јаја у порти Храма Светог Георгија

Данашњи дан био је посебан за ученике Основне школе „Десанка Максимовић“ и Храм Светог Георгија у чијој порти се сабрало 300 ђака да у сусрет Васкрсу украшавају васкршња јаја. Ђаци су са великом радошћу бојили, певушили и радовали се. Још један разлог за фарбање јаја била је и акција за уређење школског дворишта. Ђаци својим снагама праве клупе и столове у свом дворишту, а како би могли да обезбеде средства за то васкршња јаја ће продавати у порти Цркве Светог Георгија.

Ђачко сабрање посетио је Његово Преосвештенство Епископ Ваљевски Господин Милутин, који је благословио децу, а и сам узео учешће у акцији. То је изазвало нарочито одушевљење малишана. Канцеларија за веронауку на челу са секретаром јерејем Далибором Чкојићем помогла је акцију и децу даривала крстићима. Офарбано је око 750 јаја. Деца су отишла задовољна, пуна лепих утисака, са жељом да се око неког заједничког подухвата поново окупе.

Црква Светог Георгија и њено свештенство увек је добар домаћин разним сабрањима посебно дечијим. Засигурно, ова и разне друга дечје активности у њеној порти трајаће и у годинама које долазе.

ђакон Мија Бојиновић, вероучитељ

[supsystic-gallery id=768]