Црквени хор „Хаџи Рувим“ приредио још један сјајан концерт на Цвети

Деветнаесту годину заредом, Мешовити и Дечји црквени хор „Хаџи Рувим“, са диригентима Милицом Степановић – Бабамилкић и Вањом Урошевић, прослављање празника Цвети заокружили су сјајним концертом у Храму Покрова Пресвете Богородице. Сабрање су тропаром празнику Цвети отворили чланови дечјег хора, а након добродошлице коју је присутнима пожелео духовник хора ђакон Драган Станојевић, низале су се познате литургијске и духовне композиције савремених аутора: „Људи ликујте“, „Ко то грли мог Данила“, „Херувимска“, „Достојно јест“, „Тебе појем“ и многе друге. Оно што је на наступима хорова посебно лепо није изостало ни ове године, а то су заједничка извођења. Овога пута публика је уживала уз нумеру „Цвети“ са албума дечјег хора „Ко то грли мог Данила“ и Васкршњи тропар. Похваливши наступ хорова, Преосвећени Епископ ваљевски Г. Милутин, са чијим благословом они стварају, истакао је важност улоге диригената, захваљујући чијем вођењу чланови хорова пружају музику у којој уживамо. Тако је важно да слушамо „диригента неба и земље“, јер нас он води онако како треба, истакао је Епископ Милутин.

  • Вечерас смо се поучили од ове деце и људи да треба да се обратимо диригенту, деца родитељу и учитељу, студенти професору, болесници доктору… Свак треба да се обраћа оном ко је задужен за њега и неће погрешити. Као што ова дивна деца и људи нису вечерас погрешили ниједну ноту и нама је било дивно слушати их. Они сви гледају у диригента. Гледајмо и ми тако у Бога да бисмо створили да земља буде као рај. Оволико њих зна да усклади гласове да вас подсећају на небеске силе, анђеле који певају у славу Божју – беседио је Епископ Милутин.

Свет у којем живимо галами много. Не чује Бога, јер се много чује човек. Не слушамо лепоту Божјег говора, а то се може једино у Светој Цркви. У њој узрастамо и слушамо анђелско појање, истакао је Епископ Милутин. Отиђимо у своје домове, искључимо телевизоре и молимо се! Ближи нам се Велики петак, дан страдања Христовог, а потом и дан Васкрсења Спаситеља, коме се радујемо јер захваљујући њему имамо и ми вечни живот, закључио је Епископ Милутин. Он је заблагодарио хоровима и свим учесницима сабрања, пожелевши да предстојећи празник у миру и радости прославе.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=766]