Врбица у Храму Светог Георгија

И ове године празник Васкрсења четвородневног Лазара у Храму Светог Георгија прослављен је свечано. Вечерњу службу служио је протејереј Александар Гајић, на којој је осветио врбове гранчице, које су затим ношене кућама и остављане поред икона. Најлепше је било видети пун храм деце, којих последњих година има све више у Цркви, и која својим доласком нарочито улепшавају овај празник.

Затим се кренуло у трократни опход око храма, уз појање тропара. Деца су учествовала у литији носећи звончиће и врбове гранчице. После литије изведен је програм, којег су као и претходних година припремила деца Предшколске установе „Милица Ножица“. Њима се затим придружио хор Основне школе „Десанка Максимовић“, на челу са наставницом Аном Живковић, који је извео песму „Христос дође међу нас“.

Сам празник, лепо време и дечија граја су разлози зашто је црквена порта још дуго била пуна после богослужења. Храм Светог Георгија је место где се деца окупљају свакога дана и где се у потпуности испуњавају Христове речи „ Пустите децу нека долазе к мени, и не браните им; јер је таквих царство Божије“(Мат 19,4).

ђакон Мија Бојиновић, вероучитељ

[supsystic-gallery id=’765′]