Еколошка акција Светосавске омладинске заједнице на Петничком језеру и Петничкој пећини

Господ је још првим људима дао заповест да брину о природи и да је чувају. Водећи се том заповешћу, Светосавска омладинска заједница је у суботу 6. априла 2019. године организовала акцију чишћења једног од омиљених излетишта Ваљеваца Петничког језера и Петничке пећине.

У сарадњи са Светосавском омладинском заједницом учествовало је и Јавно комунално предузеће „ Видрак“, као и Планинарско друштво „Повлен“. Видети како изгледа  обновљено рухо Петничког језера после чишћења заиста је било нешто посебно. Акција је имала за циљ да покаже људима да бацити смеће у канту поред њих или понети са собом,  није тешко, да је лепо камповати и пецати поред језера или уживати у лепотама Петничке пећине, али ако не бринемо о њима нажалост ускоро нећемо имати у чему да уживамо.

У овом сабрању учествовали су и млади и стари, од мале деце до људи већ у позном добу, али сви са осмехом на лицу, жељни да ураде нешто лепо, и помогну другоме што и карактерише једног доброг хришћанина. Надамо се да ће и  убудуће бити још оваквих акција, али пре свега и веће бриге људи о творевини од Бога им поверене да се о њој старају.

ђакон Мија Бојиновић, вероучитељ

[supsystic-gallery id=746]