ОШ „Милош Марковић“ Доње Лесковице финалиста из другог намесништва

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Господина Милутина, 3.априла 2019. године, одржан је квиз из веронауке „Православна слагалица“ за основне школе Другог ваљевског намесништва. Овогодишњи домаћин квиза била је Основна школа „Прота Матеја Ненадовић“ у Бранковини.

Квиз је отпочео Молитвом Господњом  „Оче наш“. Ученике и вероучитеље поздравили су јереј Далибор Чкојић, секретар Одбора за верску наставу, ђакон Драган Станојевић, који је објаснио правила игре, и координатор за верску наставу ђакон Јован Новитовић. Присутне је поздравила и директор школе Милица Остојић, која се потрудила да пригодном трпезом и освежењем учини леп и угодан боравак у школи.

У квизу су учествовали ученици  основних школа из Драчића, Поћуте, Попучака, Диваца, Бранковине и Доњих Лесковица.

Након завршених пет игара, такмичари су показали висок ниво знања из области православне веронауке, а у финалну игру асоцијација су се пласирали ученици ОШ „Стеван Филиповић“ из Диваца и ОШ „Милош Марковић“ из Доњих Лесковица. По завршетку ове игре, победа је припала ученицима ОШ „Милош Марковић“ из Доњих Лесковица, који су се пласирали у финале.

Душко Перић, вероучитељ

[supsystic-gallery id=’747′]