Дан дечјег причешћа у ваљевским храмовима

Чиста среда и лета Господњег 2019. била је дан у коме су најмлађи Ваљевци примили Свету тајну причешћа у градским храмовима.

Након Свете Литургије Пређеосвећених дарова, у Храму Васкрсења Христовог око 400 полазника старијих група вртића „Бамби“, „Видра“, „Хајди“, Наша радост“ и ученика Прве основне школе и ОШ „Сестре Илић“ приступило је Светој чаши. Долазак на причешће организовала је вероучитељица Видосава Витезовић у сарадњи са васпитачицама и наставницима ових образовно – васпитних установа. Коло српских сестара „Преподобна Мати Евгенија“ даривало је причаснике пакетићима. Градске пекаре „Домино“, „Младеновић“ и „Драгојевић“, као и СТР „Трешњица“, обезбедили су доручак за малишане. Братство саборног храма упутило им је благодарје за овај гест хришћанске љубави.

У Храму Покрова Пресвете Богородице причестило се 325 полазника вртића „Пинокио“, „Звончић“, „Бубамара“ и „Пчелица“. Овај леп и надасве важан догађај у животу најмлађих суграђана организовао је вероучитељ ђакон Александар Петровић. Пецива на дар приспела су од пекара „Браво“, „Мојић“ и „Лукић“, на чему им братство Покровске цркве свесрдно благодари.

Организован долазак предшколаца на причешће још једна је у низу потврда добре сарадње коју свештенство Храма Светог великомученика Георгија у Новом насељу има са оближњим вртићем „Колибри“. Ове године причешћено је 200 полазника што, према речима свештеника Далибора Чкојића, значи скоро сви који „Колибри“ похађају. Радост свих учесника овог лепог догађаја била је неизмерна, јер је љубав какву само дечје душе могу имати испунила ваљевске храмове.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=726]