Владика Милутин благословио рад Кола српских сестара

У Недељу сирну Епископ ваљевски Г. Милутин присуствовао је Светој Литургији у Храму Силаска Светог Духа на апостоле у Обреновцу. Поред верног народа, на богослужењу се окупило подмлађено и обновљено Коло српских сестара „Света Петка“.

Након Свете Литургије, сви сабрани из цркве на челу са Епископом Милутином прешли су у салу црквеног дома. Владика је одржао поучну беседу свима пред почетак Васкршњег поста, цитирајући Свете оце. Посебну поуку он је упутио чланицама Кола српских сестара  да, поред поста који наступа, обрате пажњу на чување својих бракова и васпитавање деце. У наставку беседе сестрама, епископ је рекао да лепши, узвишенији и одговорнији позив нису могле изабрати. Такође је напоменуо да као српске сестре,ако се буду угледале на српске мајке Анастасију,Евгенију и Ангелину, ући ће у радост Царства Христовог. Председници КСС-а Драгани Тончић –  Ђукић чланску карту је уручио Владика Милутин лично, а осталим чланицама духовник КСС-а протонамесник Немања Павловић.

Део сабрања били су и архијерејски намесник посавски, протонамесник Слободан Илић, и старешина Светотројичног храма протојереј – ставрофор Дарко Павловић, који су и служили Свету Литургију. На самом крају, педесетак присутних сестара (петнаест је оправдано одсутно) замолило је Епископа Милутина за заједничку фотографију, што је он са радошћу прихватио.

 Наталија Павловић, чланица КСС „Света Петка“

[supsystic-gallery id=724]