У манастиру Лелић одржана тринаеста редовна седница ЕУО-а Епархије ваљевске

Шестогодишњи мандат новоизабраног Епархијског управног одбора отпочео је, а са њим и редовно годишње заседање овог тела, крај кивота Светог Владике Николаја у његовој задужбини манастиру Лелић. Седница је отпочела молитвом да благодат Духа Светога просветли све учеснике како би радили у славу Божју, на добро Свете Цркве и корист верног народа Епархије ваљевске.  Обраћајући се учесницима, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин заблагодарио је члановима претходног сазива ЕУО , који су чинили све добро и епархија је напредовала. Имали смо људе различитих струка, са знањем и мудрошћу. Свако је радио колико је могао, ослањајући се на милост и благодат Божју, јер без њих нема мудрости за решавање проблема било које природе. Владика Милутин срдачно је поздравио нове чланове ЕУО.

  • Драго ми је да сте започели свој рад овде поред светих моштију Владике Николаја. Када пођемо, опет ћемо се помолити да се велики јерарх Цркве Христове и један од најмудријих људи Српске Цркве и Православља уопште крај престола, у светлости славе Божје, моли за нас и Господ нам његовим молитвама да благодат да радимо оно што је најбоље за нашу Цркву – рекао је Владика Милутин, пожелевши добродошлицу учесницима састанка. Он је захвалио игуману лелићке обитељи Георгију (Мићићу) који је и овога пута био добар домаћин по чему је надалеко познат.

Чланови ЕУО-а бавили су се најважнијим Епархијским питањима, размотривши и сумирајући активности у претходној години, чиме је константовано да је пословање Епархије веома позитивно и успешно у свим областима. Члановима ЕУО-а предочени су важни пројекти који би требало да се изведу у предстојећем периоду, како би Епархија ваљевска још више напредовала. Након завршене седнице извршен је помен почившем архимандриту Авакуму (Ђукановићу) дугогодишњем настојатељу манастира Лелић.

Наредног дана, Храм Покрова Пресвете Богородице биће домаћин седници Епархијског савета, који од ове године започиње рад у новом сазиву и тада ће бити положена заклетва чланова Епархијског савета.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=717]