Коло српских сестара обезбедило огрев породици Митровић

Прича о породици Митровић из Насеља Обрена Николића 8, чијих осам чланова дели свега двадесетак квадратних метара стамбеног простора, за кратко време посредством медија и друштвених мрежа обишла је свет и дотакла срца људи вољних да помогну. Акцију прикупљања помоћи покренула је Новосађанка Јелена Бабић – Начић у време божићних празника. Помоћ им је пружао и пружа надлежни парох протонамесник Слободан Алексић, а данас су их посетиле председница Кола српских сестара „Преподобна Мати Евгенија“ Бисерка Месаревић и чланица Драгана Недељковић, заједно са духовником свештеником Игором Илићем. Где год да су дошле, ове савремене мироносице домаћина су даривале. За породицу Митровић обезбедиле су два кубика дрва. У овим хладним данима, оно најнеопходније. Пред вратима скромног дома свега два – три нарамка преостало. За трен ока, спретне и вредне руке малих Митровића уносе их и слажу. Јако се радују кад их неко посети и све што имају би с гостима да поделе, дубоко је дирнут отац Игор Илић.

  • Ми смо њима дали дрва, која им у овом тренутку требају. Настојаћемо да им обезбедимо душек, пелене за бебу и још понешто. Али, оно што су они нама дали немерљиво је било с чим материјалним. Радост и љубав коју су излили на нас су толико велике да бисмо им сваког дана долазили. Много тога им недостаје, али оно што имају несебично би са свима поделили и то је оно што у свачијој души остаје заувек – каже духовник Кола српских сестара, свештеник Игор Илић.

Иако пословично тешко живе, Митровићи ни од кога ништа не траже. За све што пристигне, искрено благодаре. У овом тренутку највише брину за дванаестогодишњу Мају, коју очекује операција доброћудног тумора коже. Најстарија Катарина (17) добра је ученица Економске школе, док Слободан (16) успешно тренира бокс у ваљевском клубу „Металац“и осваја најсјајнија одличја на државним такмичењима. Четрнаестогодишњи Раде многима је познат као одличан мајстор, који поправља телефоне и разне уређаје. Ту су још и Валентино (10) и беба Милица, родитељи Биљана и Милан. Сви сложни и снажном љубављу везани, због чега им је осмех увек на лицу упркос оскудици. Коло сестара ће им доћи поново. Као и други људи добре воље, да им дане који долазе улепшају.

Подсећања ради, током зиме, Коло српских сестара обезбедило је по два кубика дрва за 35 породица. Према речима о. Игора Илића њихове милосрдне активности се настављају, јер је оних који помоћ требају нажалост велики број.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=708]