Вртић „Пинокио“ прославио Светог Саву

Светог Саву славе предшколске установе, школе, факултети, професори, студенти и ђаци, јер је он поставио основе образовања. Образовања у правом смислу те речи, што значи да би најпре требало да нас родитељи, а затим учитељи и наставници уче да постанемо оно што јесмо – људи створени по образу Божјем, беседио је архијерејски намесник други ваљевски, протонамесник Саша Максимовић, приликом резања славског колача у Креативној радионици „Пинокио“.

  • Образовати се значи бити сличан Богу. Не можемо по природи бити као Бог, јер је наша природа створена и пропадљива, али бити сличан Богу по особинама, то можемо. Неисрцпна је љубав према ближњем, коју Господ наш Исус Христос на нас неизмерно излива. Таквом христоликом љубављу Свети Сава надахнуо је Србе, уградивши је у темеље српске државе – рекао је протонамесник Саша Максимовић.

У част Светог Саве, малишани „Пинокија“ извели су пригодан културно – уметнички програм, а колектив вртића, предвођен директорком Весном Лазић, са радошћу је дочекао драге госте.

[supsystic-gallery id=680]