Прослава Савиндана у ОШ “Милован Глишић”

Основна школа “Милован Глишић” традиционално је обележила школску славу, Светог Саву, резањем славског колача, пригодним програмом који су припремили ученици са наставницима музичке културе, веронауке и српског језика. На крају је уследио коктел за ученике, наставнике и госте.

Овогодишњи домаћин славе био је вероучитељ Бранко Алексић, а сечењу  славског колача претходила је Химна Светом Сави, коју је извео школски хор.

Након тога је изведен је драмски текст “Час веронауке”, који су релизовали ученици другог и седмог разреда. Минијатуру, састављену од народних и ауторских стихова посвећених Светом Сави, казивали су ученици и учитељица у непосредном дијалогу. Песме говоре о животу и мисионарском раду Светог Саве, о његовом значају за Српску Цркву и државу, али су усмерене и на данашње време у коме Србе позивају на творење богоугодних дела, слободарство, љубав, мир, слогу…

“Пећка кандила” су отпевале су ученице осмог разреда, а приредба је завршена песмом “Ко удара тако позно”, коју су извели ученици шетог и седмог разреда.

Публика је аплаузом испратила учеснике програма, а у коментарима који су уследили биле су само речи похвале. И учесници и посматрачи емотивно су доживели ово пригодно славље и отишли кући са позитивним утисцима.

Домаћин славе за следећу годину је учитељица Новка Бељић.

[supsystic-gallery id=696]