Божићне светковине у Осечини

У недељу, 6. јануара 2019. године, наша Света Црква свечано је прославила два велика празника – Недељу Светих отаца и Бадњи дан. Храм Светог Вазнесења Господњег у Осечини био је домаћин великом броју верног народа који се окупио на Светој Литургији.

По подне, као и ранијих година, мноштво верног народа окупило се да молитвено прослави Бадње вече и подели радост ишчекивања празника Рођења Богомладенца Христа. Свештенство овдашњег храма служило је вечерњу службу. Након тога освећен је бадњак и обављено је налагање. По завршетку молитвеног дела, верни народ је био послужен куваним вином и ракијом, што је добродошло с обзиром на праве зимске прилике и температуру у минусу. За то време у храму свештеници су обрадовали најмлађе дарујући им слаткише, а видљиво весела и раздрагана деца у прусуству својих родитеља су драгим осмесима још више улепшала овај дан.

У раним јутарњим часовима, Божићну Литургију Светог Василија Великог служили су протојереј –  ставрофор Раденко Андрић и протонамесник Зоран Јаковљевић, који је и прочитао Божићну Патријаршијску посланицу. Светој тајни причешћа на празник Рођења Богомладенца приступио је велики број верника, сједињујући се на тај начин са Господом Богом и Спасом нашим Исусом Христом.

Слободан Андрић, вероучитељ

[supsystic-gallery id=656]