Божићне свечаности у Храму Светог Георгија

И ове године Божић је у Цркви Светог Георгија прослављен свечано.Прослава је започета Светом Литургијом на Бадњи дан, коју је служио протојереј –  ставрофор Мирослав Петаковић, уз саслужење ђакона Мије Бојиновића. Вечерње богослужење на Бадње вече служио је протојереј –  ставрофор  Јован Петровић, а затим је у наставку изведен програм ђака веронауке Основне школе „ Десанка Максимовић“,  који је организован у сарадњи са КУД „ Извор“. Заиста је били прелепо слушати умилне дечије гласове како певају и рецитују песме посвећене Божићу и радују се са окупљеним људима рођењу Богломладенца Христа.

По старом обичају,освећен је а затим запаљен бадњак после чега је уследила беседа оца Ненада Јездића о наступајућем празнику. Паљењу бадњака је присуствовао велики број верника. Негде око две хиљаде људи окупило и са највећом пажњом пратило програм деце и паљење бадњака, после чега је преломљена чесница.. Поред програма и паљења бадњака, права атракција међу најмлађима била је Витлејемска пећина, коју су украсила и три јагњета.

Поноћну Божићну Литургију служили су протојереј Александар Гајић и јереј Далибор Чкојић, уз саслужење ђакона Мије Бојиновића. Црква је била препуна народа, а овом приликом треба истаћи да се и поред хладног времена на Литургији окупио велики број деце, која су се том приликом и причестила.

Другу Божићну Литургију служили су протејереј –  ставрофор Мирослав Петаковић, протојереј – ставрофор Јован Петровић и протонамесник Ненад Јездић.

Овом приликом треба истаћи да је верника сваке године  не само на Бадње вече и  празник Христовог рођења, већ и на свакој служби све више, што је резултат великог мисионарског труда свештенства при Храму Светог Георгија. Најбоља потврда тог рада јесу управо млади којих је у храму све више, а којима је живот у у Цркви у савременом добу потребнији више него икад.

ђакон Мија Бојиновић

[supsystic-gallery id=665]