ПНХЗ „Воздвиженија Часног Крста“ обрадовала ученике ОШ „Сестре Илић“

Радост наступајућих божићних празника богомољачко братство при Храму Покрова Пресвете Богородице и ове године умножава пружајући помоћ онима којима је потребна. За ученике свих разреда који потичу из материјално угрожених породица Основне школе „Сестре Илић“, 27. децембра 2018. године, обезбеђени су пакети основних потрепштина, према списковима које су духовнику ПНХЗ –а протојереју – ставрофору Милинку Јовићу доставиле разредне старешине. Уз помоћ људи добре воље, обезбеђено је 129 комада јакни, панталона, дуксерица, тренерки и капа, 31 пар зимске обуће, 17 комплета школског прибора, 40 ранчева за спортску опрему и један пакет средстава за хигијену. Чланове братства и секретара Епархијског одбора за веронауку јереја Далибора Чкојића, дочекала је директорка школе Зорица Лазић са сарадницима, као и вероучитељима Радованом Марковићем и

Бранком Јовановићем. У име колектива и ученика, директорка Зорица Лазић захвалила је оцу Милинку на даровима који ће обрадовати велики број ученика ове школе.


Према речима проте Милинка Јовића, ПНХЗ „Воздвиженија Часног Крста“ наставља низ хуманитарних акција у сусрет Најрадоснијем хришћанском празнику. Као и ранијих година, за сиромашне суграђане обезбедиће печенице и разне друге дарове како би им улепшала празничне дане.

Ј. Ј.