Епископ Милутин на заклетви децембарске класе

Наш народ је током историје небројено пута показао да му животом управља жеља за слободом и морал, који је много јачи од писаних закона. Заклевши се на верност отаџбини, наши славни преци никада нису оклевали да стану у борбу за слободу своје земље. Зато, девојке и младићи који данас полажу заклетву завређују посебну пажњу, јер ступају у заветни однос са отаџбином, показују колико је воле и колико су спремни да је чувају и бране, део је поздравног говора заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал – мајора Петра Цветковића приликом полагања заклетве војника на служењу војног рока генерације децембар 2018. из центара за обуку Сомбор, Лесковац и Ваљево у ваљевској касарни „Војвода Живојин Мишић“. Заклетву је положило укупно 261 лице, од чега 213 мушкараца и 48 жена.

Младићи и девојке који се определе за војну службу дају добар пример младима да заволе и пожеле овај частан, али тежак позив. Војска Србије бира само најбоље, истакао ј генерал – мајор Петар Цветковић. Он је захвалио породицама и пријатељима војника који су дошли да увеличају овај свечани тренутак који се памти до краја живота. Војска Србије настоји да се стално усавршава и на најбољи начин брине о безбедности своје државе и њених грађана. Зато је Војска Србије стуб стабилности Републике Србије и наши грађани то добро знају, закључио је заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал – мајор Петар Цветковић.

Свечаном полагању заклетве присуствовали су Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин, командант Команде за обуку генерал – потпуковник Ђокица Петровић, градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић, представници Министарства унутрашњих послова, Колубарског округе, просвете, културе, привреде и медија.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=643]