Изложба Народног музеја у школи у Памбуковици

У среду, 5.децембра 2018. године, у Основној школи „Свети Сава“ у Памбуковици отворена је изложба  „Породичне и колективне светковине“ ауторке Гордане Пајић, етнолога Народног музеја Ваљево. Ово је почетак једне плодне сарадње између ове две установе, рекла је ауторка приликом отварања изложбе,  нагласивши значај приближавања Народног музеја деци, а нарочито онима из сеоских средина. Изложба Народног музеја из Ваљева је постављена у холу ове школе и биће отворена у наредне две седмице. Биће доступна не само ученицима, већ и мештанима и свима који желе да је виде. Ово је значајно за све, с обзиром на то да Општина Уб нема музеј, сложили су се представници локалне самоуправе, који су такође присуствовали отварању.

На овај начин ће ученицима бити јаснији појмови пре свега из верске наставе везани за ову област, али корисна ће бити корелација и са другим предметима, рекла је директорка ове школе Славица Марјановић, приликом поздрављања гостију.

Након изложбе емитован је филм „Видимо се на молитви“, чији је аутор такође Гордана Пајић, а затим изведена радионица са темом украшавања славских колача, коју су припремили ученици наше школе.

                                                                  Илија Јокић,вероучитељ

[supsystic-gallery id=637]