„Дани анђела“ у Бањанима

У Основној школи „Рајко Михаиловић” у Бањанима 20. новембра 2018. године одржана је традиционална креативна радионица „Дани анђела”. У креативној радионици учествовало је 265 ученика из матичне школе, као и из свих седам издвојених одељења.

Сабрање је почело тропаром Светом Владики Николају. Гости  сабрања били су протојереј Милан Ристивојчевић, надзорник за верску наставу у Архијерејском намесништву тамнавском, и координатор, ђакон Иван Јовановић. Ученици су у складу са православним учењем сликали или правили анђеле, користећи разноврсне материјале: восак, пластелин, глину, песак, зачине, вуну, колаж папир, стакло, сламу и др.

Радионицу из верске наставе и овога пута су организовали вероучитељи ОШ „Рајко Михаиловић”. Придружили су им се и ученици VIII разреда Издвојеног одељења Врело, који су се у оквиру предмета домаћинство припремали за Божићни пост. Под слоганом „У сусрет посту“, са својом професорком домаћинства Аном Илић, правили су посне куглице које су након радионице послужене свим присутним ученицима и гостима. Такође, овом сабрању придружени су ученици предшколског узраста из Бањана, Врела, Кожуара, Тулара и Сувог Села.

На крају, директорка ОШ „Рајко Михаиловић“, Весна Васић, поделила је колективне награде у виду књига свим издвојеним одељењима, будући да трочлана комисија није могла да издвоји појединачне у мноштву радова који заслужују прво место.

Ана Илић, професор разредне наставе

[supsystic-gallery id=’620′]