Орден Светог Владике Николаја Заводу за јавно здравље Ваљево

Празник Светог краља Милутина, као своју крсну славу, Завод за јавно здравље Ваљево прославио је и ове године заједно са својим сарадницима и пријатељима. Обред благосиљања славског колача и освећења жита и вина обавио је Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин са свештенством и свештеномонаштвом. Уз срдачне честитке крсне славе, која је уједно и његов имендан, Епископ Милутин уручио је највише одликовање Епархије ваљевске – Орден Светог Владике Николаја запосленима Заводу за јавно здравље „за сва добра која чине нашем народу и на делу исказану љубав према Цркви“. У име колектива Завода признање је примила директорка установе др Марија Гавриловић.

Подсетивши на величину личности и дела Светог краља Милутина, Владика Милутин поделио је са запосленима Завода за јавно здравље радост због јучерашњег освећења храма у Бошњановићу, првог на територији Србије који је посвећен славном владару. Свети краљ Милутин подизао је задужбине и чинио многа добра свом народу. Сви ми смо дужни то да чинимо баш као што то раде запослени у Заводу, бринући о здрављу својих суграђана, рекао је Епископ Милутин.

  • Нека да Бог да се сви ми Срби било државници, епископи, свештеници, ђаци, студенти и сви други потрудимо да радимо онако како је радио Свети краљ Милутин. Свима нама би онда било задовољство, јер стварамо не само за себе. Свети оци говоре:“Само оно што другоме даш, то је твоје“ и то је вечна истина. Благодарим вам што се трудите за добро нашег народа – поручио је Владика Милутин, приликом уручивања Ордена Светог Владике Николаја.

Изненађена и дирнута признањем, др Марија Гавриловић, у име колектива установе којом руководи, заблагодарила је Епископу Милутину и честитала му имендан, истакавши да ће Завод настојати да оправда додељено му признање.

Прослава крсне славе заокружена је трпезом љубави, коју су свечари припремили за своје драге госте.

Ј.Ј.

[supsystic-gallery id=’611′]