Светосавска омладинска заједница на Међународној конференцији православне омладине

Православни центар за младе Митрополије дабробосанске „Свети Петар Сарајевски“, са благословом Његовог Високопреосвештенства Mитрополита дабробосанског г. Хризостома, организовао је трећу Конференцију православне омладине у периоду од 7. до 11. новембра 2018. године у Источном Сарајеву .

Конференција је обухватила низ предавања еминентних професора из области лингвистике и теологије где је учесницима предочена културна и духовна заоставштина српског народа на просторима Босне и Херцеговине. Конференција, на којој су учествовали млади из свих република у региону, је укључивала и богат културно-уметнички програм, радионице као и посете Сарајеву и Мостару.

У духу саборности и јединства млади људи су размењивали своја искуства живота у Цркви и разговарали на озбиљне теме и проблеме са којима се данас сусрећемо у друштву. Конференција је одржана под слоганом „Само Слога Србина Спасава“. Овај слоган је вазда носио небоземну поруку српском народу, да се држи јединства у вери те заједници Духа Светог како би могао опстати у мору искушења.  Млади људи су показали да на овај начин штите и одржавају своју културно-историјску баштину , те да је њихов живот у Цркви заправо мисија за очување „здравог национализма“ који је по Светом Владици Николају ништа друго до Христолика љубав према сваком човеку.

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског г. Милутина на Конференцији су учествовали: ђакон Александар Петровић (вероучитељ), Милан Андрић (машински инж.) , Димитрије Ђуричић (фитнес инструктор), Неда Готовчевић (економиста) и Ана Петровић (технолог), чланови Светосавске омладинске заједнице из Ваљева.

[supsystic-gallery id=614]