Свети великомученик Димитрије – слава храма у Лајковцу

       Храм у Лајковцу је 8.новембра 2018.године прославио своју крсну славу Светог великомученика  Димитрија.

      Светом Литургијом је началствовао архијерејски намесник тамнавски протојереј Станиша Ђокић, уз саслужење свештеника из Тамнаве и Ваљева.

      Поред великог броја верника из Лајковца и околине, Светој Литургији су присуствовали и представници Општине Лајковац, привредници који су помагали овај храм и други угледни гости.

       У својој беседи архијерејски намесник је свим присутнима честитао празник посвећен Светом великомученику  Димитрију и пренео поздрав и благослов Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Господина Милутина.

  • Црква Христова је заједница љубави небеске, која се овде пројављује у Светој Евхаристији. То је свети принос који ми свештеници непрекидно приносимо за род људски. У прва времена Цркве Христове принос се чинио другачије. О томе нам сведочи и данашњи празник Светог великомученика Димитрија. Тај принос је најпре био у сведочењу вере и страдању за Христа и Цркву Божију –рекао је отац Станиша Ђокић.

    Обављена је литија око храма, а старешина цркве у Лајковцу протојереј – ставрофор Томислав Матић позвао је све присутне за трпезу љубави.

    У име Епископа Милутина, архијерејски намесник тамнавски прота Станиша Ђокић поделио је Архипастирске грамате Општини Лајковац, Живораду Лазаревићу из Лајковца, Милутину Павловићу из Лазаревца и Миодрагу Марићу из Ваљева. Захвалио им је на несебичној љубави према мајци Цркви и позвао их да заједно са свима онима који помажу овај храм на било који начин  духовно истрају на путу спасења.

   Председник Општине Лајковац Андрија Живковић захвалио је на Архипастирској грамати и обећао да ће у наредном периоду оправдати указано поверење и награду коју су добили он и његови сарадници.

 

                                                                вероучитељ Никола Николић

[supsystic-gallery id=609]