Поклоничко путовање ученика ОШ „Милован Глишић“

Дана 27. октобра 2018.године,  група ученика 5.,6. и 7. разреда  Основне школе „Милован Глишић“, који похађају наставу веронауке,у пратњи вероучитеља Бранка Алексића и Олге Симић, реализовала је поклоничко путовање на релацији  Ваљево – манастир Крушедол – Сремски Карловци – Нови Сад –манастир Каона – Ваљево.

Ученици су уз помоћ вероучитеља упознати са историјским значајем места које су обишли. Манастир Крушедол задужбина је  српског деспота Ђорђа Бранковића и мати му Ангелине. Затим, ту су Сремски Карловци као средиште Епархије сремске, чија је саборна црква Споменик културе од изузетног значаја, саборни Храм Светог Ђорђа, најзначајнији и највећи православни храм у Новом Саду, који представља главну епископску цркву у Бачкој епархији који је кроз своју историју мењао свој изглед…

Круну овог поклоничког путовања  представљала је посета манастиру Каона. Манастирска црква посвећена је Светом архангелу Михаилу. Кроз ратове је претрпела бројна оштећења да би, након обнове, имала данашњи изглед, који је са нетакнутом природом оставио снажан утисак на ученике, који су се вратили кући, одушевљени свиме што је чинило ово путовање.

Данијела Живановић

учитељица разредне наставе

[supsystic-gallery id=’603′]