Школа у Ваљевској Каменици домаћин отварања Дечије недеље

Првог дана Дечије недеље, 01. октобра 2018. године Господње, на платоу испред Основне школе „Милован Глишић“ у Ваљевској Каменици по  већ устаљеном обичају, а по благослову Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Милутина, служен је молебан са призивом Светог Духа за благословен почетак нове школске године.

Молебан су служили надзорник за верску наставу намесништва подгорског, јереј Борко Јаковљевић, протојереј Зоран Јеротић и јереј Чедомир Ђурић. Дивним појањем овај молитвени догађај је улепшао ђакон Јован Новитовић. Молитви је присуствовао велики број ученика са својим наставницима, предвођеним директором школе госпођом Данијелом Марковић и новопостављеним вероучитељем Миланом Јанковићем.

Пригодном беседом присутнима се обратио надзорник за верску наставу намесништва подгорског, јереј Борко Јаковљевић, који је окупљенима пожелео срећан и благословен почетак нове школске године и још боље напредовање из године у годину .

По завршетку молитве, ученици су представили своје производе које су припремили са својим учитељима, као и разне представе, игре и песме. Ове године ту част да отвори Дечију недељу и да буде домаћин на нивоу града Ваљева управо је понела Основна школа „Милован Глишић“ у Ваљевској Каменици што је још више увеличало данашњи дан.

                                                                                                    Милан Јанковић, вероучитељ 

[supsystic-gallery id=’576′]