Епископ Милутин на прослави дана Пољопривредне школе

На данашњи дан далеке 1923. године у Пољопривредној школи Ваљево зазвонило прво звоно. Безмало век трајања наставе, хиљаде ученика и наставника учило је и стварало у њој, негујући стару традицију српске пољопривреде и стварајући савремени образовни центар, спреман да иде у корак са новим аграрним технологијама.

Последњих 16 година, Пољопровредна школа са домом ученика „Ваљево“ бележи нарочити напредак у развоју на свим пољима. У њој постоје разне ваннаставне активности, ученици освајају награде на такмичењима, што говори да школа добро ради и да је спремна да одговори на све задатке, који пред њу буду постављени, рекао је директор Пољопривредне школе са домом ученика Милан Гајић на свечаности поводом 95. годишњице успешног рада школе. У наредним годинама колектив школе жели да унапреди рад, нарочито у области практичне наставе, истакао је Гајић, пожелевши добродошлицу свима који су дошли да прославе њен важан јубилеј.

Како је ова година посвећена обележавању стогодишњице од завршетка Првог светског рата, у коме је ваљевски крај имао посебно важну улогу, ученици ваљевске Пољопровредне школе су приредбу у част дана школе посветили управо победи нашег народа у овом оружаном сукобу, назвавши је „Чувари прошлости – ствараоци будућности“.  По завршетку приредбе, приређена је изложба „Креативност и веште руке наших ученика“, као и дружење у ресторану Дома ученика.

Свечаности су присуствовали Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин, свештеници, представници локалне власти, сарадници и пријатељи школе.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=’575′]