Свети великомученик Прокопије – слава ПНХЗ у Оглађеновцу

На дан Светог великомученика Прокопија, 21. јула 2018. године, братство Православне Народне Хришћанске Заједнице при храму Светог Георгија Победоносца у Оглађеновцу прославило је своју славу.

Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин, уз саслужење: архимандрита Михаила (Биковић) и Филимона (Зековић), јереја Велимира Крстића – архијерејског намесника подгорског,протојереја – ставрофора Саше Тимотића – архијерејског намесника колубарског, протојереја Милинка Јовића – духовника ПНХЗ у Ваљеву и ђакона Момчила Димитријевића и Марка Рафаиловића.

У току светог богослужења, у чин чтеца, Владика Милутин рукопроизвео је Милована Стевановића, вероучитеља у Осечини и околним селима. У чин презвитера рукоположен је Марко Рафаиловић, досадашњи ђакон и вероучитељ у Бањанима код Уба.

Преосвећени Владика Милутин је честитао славу бомогомљцима и у својој надахнутој беседи подсетио вернике на живот великомученика Прокопија који је у много чему сличан животу Светог апостола Павла и Цара Константина. Владика је позвао да волимо и поштујемо своје родитеље, а превасходно Бога  јер „благо родитељима чија деца воле Христа Бога више него њих саме“.

По завршетку богослужења Владика је пререзао славски колач и честитао славу сабраном народу и духовнику ове заједнице проти Гроздану Гајићу, након чега је уследила трпеза љубави за којом су се чуле духовне песме.

Слободан Андрић, вероучитељ

[supsystic-gallery id=’514′]