Прослава Преподобне Анастасије Српске у Забрежју

Храм као место саборности, заједништва и огледало нашег хришћанског и православног идентитета, насушна је потреба нас самих и покољења која долазе, а према којима имамо обавезу да им у аманет оставимо очување наше вере. Нови храм је темељ и почетак испуњења те наше свете дужности.

Дана 04.07.2018.године, на празник Преподобне Анастасије Српске, у Забрежју, свештеници, грађевински одбор за изградњу храма и верни народ окупио се да прослави своју заштитницу пред Господом.

На темељима новога храма, који је у изградњи, освећено је жито и пререзан славски колач. Овим чином началствовао је архијерејски намесник посавски, протонамесник Слободан Илић, а саслуживали су му протојереј-ставрофор Марко Марјановић, протојереј Милан Мијаиловић (парох забрешки), протојереј Гордон Василић, протојереј Зоран Брековић и протонамесник Немања Павловић.

На крају присутне је поздравио архијерејски намесник посавски, протонамесник Слободан Илић, речима да истрају у свом племенитом делу и да Господ Бог да да се следеће године окупимо под куполама овога светога храма.

Протођакон Слађан Филиповић

[supsystic-gallery id=505 position=center]