Освећење звона у Обреновцу

Свечани чин освећења звона у новом обреновачком Храму Сабора Српских Светитеља, у суботу 02. јуна 2018.године, извршили су Преосвећени Епископи ваљевски Г.Милутин и аустралијско – новозеландски Г. Силуан, уз саслуживање свештенослужитеља из Обреновца.

Три звона су дар у знак благодарности Богу господина Владимира Јовића из Београда, са децом – Александром, Исидором, Виктором и Доротеом. Господин Владимир Јовић је у протеклим годинама у више наврата помогао изградњу овог храма, заједно са Обреновчанима, узрастајући са њим до, ево, завршног догађаја када су га украсила звона.

Епископ Силуан се у пригодној беседи обратио верном народу, приложницима и свештенству, наглашавајући смисао звона у православном литургијском искуству и предању, као гласника живе Цркве, која позива на молитву, охрабрује, теши али и опомиње верни народ на силу и призив Божији и наш одговор овом позиву. Звоно храма је звоно за вечност, за покајање и љубав, које нас позива свакога дана у нашим животима, да Вечном Богу одговоримо хришћанским одговором своје љубави и подвига Цркви и ближњима.

Овом важном догађају за Обреновац присуствовали су и директор Канцеларије Владе Републике Србије за сарадњу са Црквама и верским заједницама господин Милета Радојевић и руководство ГО Обреновац.

[supsystic-gallery id=’481′]

Фото: Владан Нешковић,вероучитељ