Архипастирска грамата директору КПЗ – а Владимиру Буквићу

У Казнено-  поправном заводу за малолетнике Ваљево, на дан Светог апостола Андроника и Свете Јуније, 30. маја 2018. године, по благослову Епископа ваљевског Господина Милутина, духовник ове установе  јереј  Дејан Трипковић уручио је Архипастирску грамату  Владимиру Буквићу, управнику КПЗ – а Ваљево.

Господин Владимир Буквић добио је ову грамату од Епископа ваљевског за труд и на делу исказану љубав према Цркви и Епархији ваљевској, а нарочито за несебичну помоћ и залагање за реновирање постојећег богослужбеног простора у КПЗ – у  Ваљево и координацију и сарадњу приликом уређења порте Храма Светог Нектарија Егинског у Ваљеву.

Овом приликом још једном је потврђена одлична сарадња између ове установе и Епархије ваљевске. Подсећања ради, од 2005. године у овој установи постоји капела посвећена Светом Сави, првом српском архиепископу, у којој се редовно врши богослужење и у којој свештеник редовно посећује осуђена лица. Такође, у последњих неколико година, велики је број лица која су приступила и Светој тајни крштења. Организован је и велики број трибина, на којима су учествовали најеминентнији стручњаци из разних области рада са младим људима. Посебно велику помоћ осуђена лица су пружила приликом уређења порте Храма Светог Нектарија Егинског у Ваљеву.

јереј Дејан Трипковић, духовник КПЗ – а за малолетнике Ваљево

[supsystic-gallery id=’478′]